Burgské kotlety na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgské kotlety na smetaně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
500 g | Vepřové kotlety |
5 dl | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 529,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Uzené maso vařené, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Burgské kotlety na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a orestujeme. Na tento základ vložíme naklepané, nasolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, průběžně podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na kostky a kysané zelí a společně dodusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, necháme chvíli povařit, případně dosolíme a podáváme. |