Jednoduchý recept

Brambory dušené s hráchem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40974

Ingredience

400 g Brambory
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
200 g Hrách
1 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 974kJ
15% Sacharidy 52 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 96 mg
30% Bílkoviny 17 g

Brambory dušené s hráchem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, všechno koření kromě horkého a po chvíli vmícháme hrách. Ochutíme solí, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.

2

Hotové brambory posypeme horkým kořením a podáváme.

3

Horké koření [39441]:

4

Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept