Brambory dušené s hráchem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené s hráchem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40974 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
200 g | Hrách |
1 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 798,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Kari koření, Kmín drcený, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hrách, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené s hráchem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, všechno koření kromě horkého a po chvíli vmícháme hrách. Ochutíme solí, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. |
2 | Hotové brambory posypeme horkým kořením a podáváme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |