Kořeněné brambůrky ve slupce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné brambůrky ve slupce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40976 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Horké koření [39441] | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
0,1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 642,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Kari koření, Sůl, Voda pitná, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné brambůrky ve slupce postup přípravy receptu:
1 | Nové malé brambory důkladně omyjeme. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme brambory ve slupce, všechno koření kromě horkého a osolíme. Mírně podlejeme vodou dle potřeby, zakryjeme a dusíme. |
2 | Těsně před koncem posypeme horkým kořením, dodusíme a podáváme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu.