Recept

Velikonoční kopřivová sekaná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 40977
Kategorie: Sekaná

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
120 g Kopřiva
0,5 polévková lžíce Majoránka
600 g Maso mleté - mix
120 ml Mléko plnotučné
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rohlíky bílé
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
70 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 224kJ
7% Sacharidy 26 g
84% Tuky 63 g
13% Sodík 266 mg
44% Bílkoviny 25 g

Velikonoční kopřivová sekaná postup přípravy receptu:

1

Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a na jemno nasekáme.

2

Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme prochladnout.

3

V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Poté přidáme rozmíchané mleté maso, cibuli se slaninou, kopřivy, česnek, majoránku, sůl, pepř a dobře promícháme. Sekanou vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem, a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept