Jablka gratinovaná se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka gratinovaná se sněhem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4098 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 296,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka gratinovaná se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Otvor naplníme marmeládou a jablka naskládáme do zapékací mísy vymaštěné máslem. Mírně pocukrujeme a dáme do trouby zapéci. |
2 | Z bílků ušleháme sníh a po částech do něho zašleháme cukr. |
3 | Sníh navršíme na zpola upečená jablka a dáme dopéci. |