Recept

Nudličky z vepřové kýty se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40982
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
300 g Mrkev kořen
60 ml Olej rostlinný
150 g Pórek
120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Vepřová kýta
250 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
Na vývar
1 ks Bujón zeleninový
250 ml Voda pitná
Na ozdobu
2 polévková lžíce Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,666 kcal
Kilojoule 6 971kJ
5% Sacharidy 17 g
219% Tuky 165 g
7% Sodík 139 mg
56% Bílkoviny 32 g

Nudličky z vepřové kýty se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, sloupneme a vykrojíme semena, pažitku jemně nasekáme. Ve čtvrtlitru vody uvaříme zeleninový bujón. Z hladké mouky a oleje usmažíme středně tmavou jíšku. Konzervovaná krájená rajčata scedíme a necháme okapat.

2

Zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou, uvaříme a poté scedíme. V rendlíku osmažíme na oleji maso, přidáme cibuli a smažíme, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou z pánve vyjmeme maso s cibulí, do výpeku přidáme jíšku, rozšleháme se zeleninovým vývarem a vaříme za stálého míchání. Po deseti minutách přidáme maso s cibulí, rajčata, zeleninu a smetanu a ještě alespoň pět minut vaříme na mírném plameni.

3

Směs podáváme ozdobené pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept