Kořeněné zeleninové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné zeleninové kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40983 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
150 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 748,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Feferony, Kari koření, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné zeleninové kari postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, nakrájené brambory a osolíme. |
2 | Orestujeme, vmícháme nasekané feferony, nakrájená rajčata a zeleninovou směs. Zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení dle potřeby podlejeme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu