Opečená rýže s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečená rýže s krevetami
Opečená rýže s krevetami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 40989 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
100 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
250 g | Rýže indiánská |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce křepelčí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 72,7mg |
Draslík | 586,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej sezamový, Paprika červená, Sůl, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Rýže indiánská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečená rýže s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Rýži nasypeme do většího hrnce s vařící osolenou vodou. Promícháme a ztlumíme plamen. Na mírné teplotě vaříme asi 25 minut. |
2 | Očistíme a opláchneme brokolici a rozebereme ji na jednotlivé růžičky. Omytou papriku rozřízneme na polovinu, odstraníme z ní semínka a bílá žebra a pokrájíme na proužky silné asi 5 mm. |
3 | Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky. Rozklepneme si vejce a rozšleháme je se solí a pepřem. |
4 | Připravíme si wok a vlijeme do něho olej. Nasypeme rozkrájenou cibuli, brokolicové růžičky, kousky paprik a vyloupané krevety. Přisypeme rýži, zhruba 2 minuty mícháme, a pak rýži se zeleninou přesuneme do střední části woku. Na kraj woku vlijeme rozšlehaná vejce a jakmile ztuhnou, promícháme je s ostatními přísadami a zakápneme sójovou omáčkou. |
Poznámka
Nemáme-li čerstvé krevety, můžeme při přípravě pokrmu použít také krevety zmrazené. Ty samozřejmě před zpracováním necháme rozmrazit.