Broskvový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový dezert
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4099 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
500 ml | Kompot broskvový |
200 g | Marmeláda malinová |
250 g | Piškoty dětské kulaté |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
15 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 115,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Marmeláda malinová, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový dezert postup přípravy receptu:
1 | Kompotované broskve dáme na síto okapat. |
2 | Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat. |
3 | Piškoty po dvou slepíme marmeládou. |
4 | Šťávu z kompotu zahřejeme, přidáme želatinu a necháme za stálého míchání rozpustit - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. |
5 | Do mísy skládáme piškoty, přelijeme je šťávou s želatinou a proložíme nakrájenými broskvemi. Vrstvu opakujeme. |
6 | Dezert dáme do chladničky a když rosol ztuhne, ozdobíme jej šlehačkou. |