Recept

Křenová omáčka se ztracenými vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40995

Ingredience

Na vaření vajec
150 ml Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná
Na omáčku
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
80 g Křen
100 g Majonéza
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 173kJ
4% Sacharidy 16 g
55% Tuky 42 g
43% Sodík 862 mg
30% Bílkoviny 17 g

Křenová omáčka se ztracenými vejci postup přípravy receptu:

1

Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.

2

Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.

3

Vejce podáváme přelitá omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept