Křenová omáčka se ztracenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová omáčka se ztracenými vejci
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40995 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na vaření vajec | |
---|---|
150 ml | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
80 g | Křen |
100 g | Majonéza |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 545,7mg |
Draslík | 345,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr krupice, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Majonéza, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová omáčka se ztracenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat. |
2 | Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř. |
3 | Vejce podáváme přelitá omáčkou. |