Jednoduchý recept

Vepřový guláš z jazyků

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40996
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
180 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
20 g Jíška instantní
40 g Olej rostlinný
25 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
300 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
1 kg Vepřový jazyk

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 916kJ
11% Sacharidy 39 g
58% Tuky 43 g
53% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 37 g

Vepřový guláš z jazyků postup přípravy receptu:

1

Vepřové jazyky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly akorát ponořené, osolíme a povaříme asi půl hodiny. Scedíme, sloupneme kůži, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme kostičky masa, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, česnek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme. Zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dovaříme.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept