Recept

Celozrnný koláč s rebarborou a kokosovou drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 40997

Ingredience

těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
30 g Cukr krupice
70 g Mouka pšeničná celozrnná
70 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
drobenka
90 g Cukr krystal
4 polévková lžíce Kokos strouhaný
140 g Mouka polohrubá
90 g Máslo čerstvé
ovoce
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
80 g Maliny
600 g Reveň (Rebarbora)

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 026kJ
28% Sacharidy 101 g
45% Tuky 34 g
2% Sodík 46 mg
14% Bílkoviny 8 g

Celozrnný koláč s rebarborou a kokosovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme 70 g hladké mouky, 70 g celozrnné mouky, špetku soli a přimícháme 30 g krupicového cukru a 1 lžíci nastrouhané citronové kůry. 120 g změklého másla nakrájíme na malé kousky a pomocí vidličky těsto zhruba zpracujeme. Pak pomalu přiléváme studenou vodu s rozmíchaným žloutkem a 1 lžičkou octa. Promícháme a těsto důkladně prohněteme. Těsto musí být polotuhé, hladké a vláčné. Nesmí se lepit.

2

Na mírně pomoučeném vále těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

3

Nastříháme pečící papír velikosti pečící formy. Těsto položíme na střed papíru, vyválíme plát o síle 3 mm na tvar pečící formy. Placka by měla být vždy alespoň o 2.5 cm větší, než je forma.

4

Pokud se těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. Trhliny placky lehce zacelíme.

5

Pomocí pečícího papíru těsto přeneseme a položíme do formy bez pečícího papíru. Okraje vidličkou přitiskneme o okraje plechu.

6

Na drobenku nasypeme do misky 140 g polohrubé mouky, 4 lžíce nastrouhaného kokosu, 90 g krystalového cukru a 90 g másla. Pomocí prstů drobenku zpracujeme na malé hrudky.

7

Omyjeme a necháme okapat maliny. Rebarboru omyjeme a oloupeme. Nakrájíme ji přibližně na 3cm kousky. V míse ji promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Maliny zlehka, abychom je moc nerozmačkali, promícháme s rebarborou.

8

Ovoce rozprostřeme na koláčový korpus, posypeme drobenkou a koláč dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 180 °C přibližně 30-40 minut.

9

Koláč podáváme vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept