Jednoduchý recept

Plněný krkonošský řízek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 410
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
200 g Cibule
10 g Houby sušené
400 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra hovězí
1 g Kmín celý
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 g Paprika sterilovaná
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
30 g Sůl
100 g Tuk
80 g Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
1 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
70% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Plněný krkonošský řízek postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.

2

Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.

3

Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.

4

Vše podusíme, až je maso měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept