Jednoduchý recept

Hovězí pečeně pikantní

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41000
Kategorie: Maso

Ingredience

3 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
120 g Cibule
20 g Feferony
1 kg Hovězí maso zadní
800 ml Hovězí vývar základní
20 g Jíška hotová tmavá
3 g Nové koření celé
3 ml Ocet vinný červený
40 g Olej rostlinný
5 ml Omáčka sojová pikantní
5 g Paprika mletá pálivá
15 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
300 ml Víno červené
250 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
9% Sacharidy 33 g
20% Tuky 15 g
73% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Hovězí pečeně pikantní postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso vcelku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku na slabé nudličky. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli s feferonkou, orestujeme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přelijeme do pekáče, přiložíme maso, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, osolíme, opepříme a dáme péct. Asi po půl hodině, kdy se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme octem, sojovou omáčkou a dopečeme. Občas podlijeme vývarem.

2

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu v pekáči zahustíme jíškou, chvíli povaříme a odstavíme.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka

Můžeme použít i hovězí kýtu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept