Hovězí pečeně pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně pikantní
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
120 g | Cibule |
20 g | Feferony |
1 kg | Hovězí maso zadní |
800 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška hotová tmavá |
3 g | Nové koření celé |
3 ml | Ocet vinný červený |
40 g | Olej rostlinný |
5 ml | Omáčka sojová pikantní |
5 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
300 ml | Víno červené |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 673,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Feferony, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Jíška hotová tmavá, Omáčka sojová pikantní, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně pikantní postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso vcelku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku na slabé nudličky. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli s feferonkou, orestujeme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přelijeme do pekáče, přiložíme maso, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, osolíme, opepříme a dáme péct. Asi po půl hodině, kdy se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme octem, sojovou omáčkou a dopečeme. Občas podlijeme vývarem. |
2 | Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu v pekáči zahustíme jíškou, chvíli povaříme a odstavíme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Můžeme použít i hovězí kýtu.