Hovězí roštěná pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná pečená
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41002 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
1000 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
700 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 98,4mg |
Vláknina | 265,0mg |
Vitamín A | 3,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěná pečená postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé hranolky a roštěnou vcelku prošpikujeme. |
2 | Hovězí roštěnou vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a ze všech stran zprudka osmažíme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. |
3 | Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme máslem, podle potřeby naředíme vývarem, dochutíme solí, pepřem, provaříme a odstavíme. |
4 | Vhodnou přílohou je bramborový knedlík. |
Poznámka
1