Plněné zapečené brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné zapečené brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 41003 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
4 kávová lžička | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 541,7mg |
Draslík | 832,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana zakysaná 14%, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné zapečené brambory postup přípravy receptu:
1 | Velké brambory ve slupce přelijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Poté je scedíme, necháme zchladnout, oloupeme je, rozpůlíme a opatrně vydlabeme. |
2 | Do každé půlky vejce dáme lístek másla, rozklepneme vejce a brambory opatrně přeneseme do pekáče, který jsme vymazali sádlem. Zapékáme v předehřáté troubě, až se vejce srazí. Poté je zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme, až sýr zezlátne. |
3 | Brambory servírujeme se lžičkou kysané smetany a posypané jemně nasekanou petrželovou natí. |