Opečená rýže smíchaná se sépiemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečená rýže smíchaná se sépiemi
Opečená rýže smíchaná se sépiemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41005 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička zelená |
5 ks | Cibulka jarní |
150 g | Hrachové lusky |
200 g | Hrášek |
50 g | Koriandr čerstvý |
6 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Rýže dlouhozrnná |
1 ks | Šalotka |
400 g | Sépie |
75 g | Sójové výhonky |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 917,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrachové lusky, Hrášek, Koriandr čerstvý, Olej sezamový, Šalotka, Sépie, Sójové výhonky, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Omáčka sójová, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečená rýže smíchaná se sépiemi postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky a cukrové lusky opláchneme pod proudem tekoucí vody a odložíme, aby okapaly. Potom cibulky nakrájíme na kolečka a cukrové lusky na drobné kousky. Omytý koriandr nasekáme najemno. Šalotku i česnek zbavíme slupky a také nasekáme na drobné kousky. Opláchnutou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a naporcujeme ji najemmno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce maximálně 2 centimetry. |
2 | Uvaříme ve větším hrnci v osolené vodě rýži, scedíme ji a necháme přikrytou pokličkou. |
3 | Pod tekoucím proudem studené vody opláchneme sépie a 1 minutu je blanšírujeme ve vařící vodě. Potom je vyjmeme a odložíme stranou, aby mohly okapat. |
4 | Připravíme wok, ve kterém zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje, vhodíme na ně sépie a zprudka opékáme, dokud se asi během 2 minut nezbarví. Potom je vyjmeme z woku, do kterého potom přidáme další dvě lžíce oleje a vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Potom i rýži vyjmeme z pánve. |
5 | Do woku vlijeme další 2 lžíce oleje a pánev zahřejeme. Nejprve přidáme česnek, potom šalotku společně s chilli papričkou, hrášek a cukrové lusky. Za stálého míchání restujeme po dobu 2 minut. Přisypeme sójové výhonky a jarní cibulky, restujeme ještě další dvě minuty. Pak přidáme sépie a rýži. Dochutíme sójovou omáčkou a rýžovým vínem, osolíme a posypeme koriandrem. |