Jednoduchý recept

Cikánská sekaná

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41007

Ingredience

600 g Bramborová kaše
60 g Cibule
400 g Hovězí maso přední
40 ml Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
80 g Okurky nakládané
10 g Paprika mletá sladká
4 g Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
10 g Sůl
250 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 782kJ
7% Sacharidy 25 g
65% Tuky 49 g
64% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Cikánská sekaná postup přípravy receptu:

1

Hovězí, vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky.

2

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, cibuli, okurky, strouhanku, vejce, důkladně promícháme a z masové hmoty vytvarujeme šišku. Vložíme ji do pekáče, posypeme hoblinkami másla, dáme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně hodinu, občas podle potřeby podléváme vodou.

3

Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Přelijeme lžící vypečené šťávy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept