Cikánská sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánská sekaná
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41007 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
60 g | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
80 g | Okurky nakládané |
10 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
250 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 713,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Hovězí maso přední, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánská sekaná postup přípravy receptu:
1 | Hovězí, vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky. |
2 | Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, cibuli, okurky, strouhanku, vejce, důkladně promícháme a z masové hmoty vytvarujeme šišku. Vložíme ji do pekáče, posypeme hoblinkami másla, dáme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně hodinu, občas podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Přelijeme lžící vypečené šťávy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.