Šékšárdské kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šékšárdské kotlety
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
30 g | Protlak rajčatový |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
9 g | Sůl |
500 g | Vepřové kotlety |
2 dl | Víno červené |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 63,5mg |
Draslík | 561,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šékšárdské kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme. |
2 | Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.