Jednoduchý recept

Zelné závitky na slanině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 41012
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
5 stroužek Česnek
80 g Cibule
900 g Maso mleté - mix
70 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
80 g Slanina vepřová
70 g Strouhanka
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
200 g Zelí hlávkové bílé
20 g Tuk
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 997kJ
12% Sacharidy 43 g
66% Tuky 50 g
72% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Zelné závitky na slanině postup přípravy receptu:

1

Zelné listy probereme, poškozené odstraníme. Zdravé listy spaříme horkou vodou, necháme okapat, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, slaninu pokrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.

2

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek, strouhanku, vejce, vypracujeme hladké masové těsto, ze kterého odtrháváme přibližně stejně velké kousky, které zabalíme do zelných listů. Pekáč vymažeme tukem, nasypeme do něj slaninu, vyskládáme zelné závitky, podlijeme vývarem a necháme péct při střední teplotě přibližně půl hodiny. Závitky vyjmeme, do šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme.

3

Zelné závitky servírujeme s vařeným bramborem, přeléváme omáčkou z pekáče.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept