Zelné závitky na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky na slanině
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 41012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
5 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
900 g | Maso mleté - mix |
70 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
80 g | Slanina vepřová |
70 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
20 g | Tuk |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 56,1mg |
Draslík | 613,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 88,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky na slanině postup přípravy receptu:
1 | Zelné listy probereme, poškozené odstraníme. Zdravé listy spaříme horkou vodou, necháme okapat, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, slaninu pokrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek, strouhanku, vejce, vypracujeme hladké masové těsto, ze kterého odtrháváme přibližně stejně velké kousky, které zabalíme do zelných listů. Pekáč vymažeme tukem, nasypeme do něj slaninu, vyskládáme zelné závitky, podlijeme vývarem a necháme péct při střední teplotě přibližně půl hodiny. Závitky vyjmeme, do šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme. |
3 | Zelné závitky servírujeme s vařeným bramborem, přeléváme omáčkou z pekáče. |
Poznámka
Servírujeme teplé.