Recept

Koláč s papájou a jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41013

Ingredience

4 plátek Těsto filo
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Papája zralá

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 617kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 7 mg
1% Bílkoviny 1 g

Koláč s papájou a jahodami postup přípravy receptu:

1

Papáju omyjeme oloupeme, vydlabeme zrníčka a žlutooranžovou dutinu nakrájíme na 2 delší hranolky přibližně 3 x 3 cm. Zahradní jahody omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny.

2

4 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme je rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe.

3

Papáju položíme ke kratším stranám těsta tak, že necháme volné okraje asi 2,5 cm, mezi ně položíme pokrájené jahody. Papáju pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Okraje těsta přehneme přes ovoce a těsto zavineme.

4

Závin z Filo těsta položíme na plech s pečícím papírem tak, že bude spojení těsta vespod. Závin potřeme máslem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme 15 minut dozlatova.

5

Závin necháme vychladnout, pak posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Papája musí být zralá, bez skvrn, ale nesmí být velmi měkká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept