Koláč s papájou a jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s papájou a jahodami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 41013 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Jahody zahradní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Papája zralá |
4 plátek | Těsto filo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 203,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Papája zralá, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s papájou a jahodami postup přípravy receptu:
1 | Papáju omyjeme oloupeme, vydlabeme zrníčka a žlutooranžovou dutinu nakrájíme na 2 delší hranolky přibližně 3 x 3 cm. Zahradní jahody omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. |
2 | 4 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme je rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe. |
3 | Papáju položíme ke kratším stranám těsta tak, že necháme volné okraje asi 2,5 cm, mezi ně položíme pokrájené jahody. Papáju pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Okraje těsta přehneme přes ovoce a těsto zavineme. |
4 | Závin z Filo těsta položíme na plech s pečícím papírem tak, že bude spojení těsta vespod. Závin potřeme máslem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme 15 minut dozlatova. |
5 | Závin necháme vychladnout, pak posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Papája musí být zralá, bez skvrn, ale nesmí být velmi měkká.