Jednoduchý recept

Kýta plněná čabajkou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41014

Ingredience

200 g Klobása - Čabajka
5 g Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká
5 g Pepř černý mletý
80 g Sádlo vepřové škvařené
10 g Sůl
500 g Vepřová kýta
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
1% Sacharidy 3 g
42% Tuky 31 g
26% Sodík 522 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kýta plněná čabajkou postup přípravy receptu:

1

Kýtu nařízneme z boku dostatečně do hloubky, aby se do řezu vešla klobása. Řez nasolíme a naplníme klobásou vcelku, spíchneme párátky nebo jehlami. Kýtu vložíme do pekáče na plátky slaniny, zalijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podle potřeby podléváme vodou a později vypečenou šťávou. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, dochutíme a krátce povaříme. Plátky masa naskládáme na plochou mísu a zalijeme hotovou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept