Jednoduchý recept

Roštěnky na zelenině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41016

Ingredience

70 g Celer bulvový
120 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 ml Hovězí vývar základní
70 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
40 g Olej rostlinný
3 g Pepř černý celý
70 g Petržel kořen
200 g Rajčata
400 g Rýže dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 672kJ
9% Sacharidy 31 g
54% Tuky 41 g
14% Sodík 276 mg
64% Bílkoviny 36 g

Roštěnky na zelenině postup přípravy receptu:

1

Roštěnou nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme zeleninu s rajčaty a podusíme. Vedle v pánvi na oleji osmahneme osolené roštěnky, přidáme je k zelenině, okořeníme celým pepřem, novým kořením, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

3

Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept