Jednoduchý recept

Havajský řízek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41017
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Ananas
1 kávová lžička Kari koření
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
150 ml Víno bílé
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 019kJ
1% Sacharidy 5 g
46% Tuky 35 g
16% Sodík 313 mg
52% Bílkoviny 29 g

Havajský řízek postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Opékáme na rozpáleném oleji na pánvi asi 8 minut. Měkké maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.

2

Ve výpeku v pánvi opečeme po obou stranách mírně osolená kolečka oloupaného ananasu.

3

Na každý plátek masa položíme kolečko ananasu.

4

V kastrůlku na troše oleje rozpustíme kari koření, podlijeme vínem a povaříme 1 minutu. Do směsi zašleháme zakysanou smetanu.

5

Maso upravíme na talíře a podlijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept