Zmrzlina vanilková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina vanilková
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 4102 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 l | Mléko plnotučné |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 925kJ
5% Sacharidy 19 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 14 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 382,7mg |
Draslík | 32,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 775,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina vanilková postup přípravy receptu:
1 | Mléko, cukr a žloutky šleháme v hrnku na ohni, až směs zhoustne a tvoří povlak na metle - nesmíme vařit. |
2 | Potom směs procedíme a zchladíme ve studené vodě. Zcela vychladlý krém dáme zmrazit. |