Vepřové kotlety v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety v zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
500 g | Vepřové kotlety |
5 dl | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 826,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety v zelí postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme naklepané a nasolené kotlety, opečeme z obou stran. Podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, občas podlijeme. Když je maso skoro hotové přidáme zakysané zelí, dodusíme do měkka. Hotový pokrm osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, necháme povařit a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.