Závin s citronovou sněhovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s citronovou sněhovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 41022 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronový krém |
225 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 41,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ocet vinný, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronový krém, Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s citronovou sněhovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého šlehání do něj postupně přisypáváme cukr. Zlehka vmícháme ocet, maizenu a vanilkovou tresť. |
2 | Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
3 | Smetanu vyšleháme dohusta a zašleháme do ní citronový krém. |
4 | Vychladlý korpus potřeme připravenou náplní a stočíme do závinu. |
5 | Přikryjeme fólií a necháme v chladu až do podávání. Závin poprášíme moučkovým cukrem. |