Roštěnky na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
40 g | Feferony sterilované |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
10 g | Kari koření |
200 g | Lečo sterilované |
40 g | Olej rostlinný |
15 ml | Omáčka sojová pikantní |
3 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Feferony sterilované, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Lečo sterilované, Omáčka sojová pikantní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na kari postup přípravy receptu:
1 | Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonky na nudličky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přiložíme roštěnky a zprudka osmahneme z obou stran. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme lečo, okořeníme zázvorem, kari kořením, zakápneme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme a opepříme. Podusíme, přidáme feferonky, provaříme a odstavíme. |
3 | Na talíře upravíme maso, doplníme vařeným bramborem a dušenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.