Recept

Zapečený uhoř s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41025

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1000 g Úhoř říční
1 stroužek Česnek
300 g Čočka zelená Puy
Marináda
2 kávová lžička Kari koření
1 dl Olej dýňový
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
6% Sacharidy 23 g
105% Tuky 78 g
6% Sodík 115 mg
39% Bílkoviny 22 g

Zapečený uhoř s čočkou postup přípravy receptu:

1

Čočku namočíme do vody na celou noc. Druhý den ji v té samé vodě uvaříme do měkka a vsypeme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme pepřem. Zvlášť v jiném hrnci s osolenou vodou uvaříme mrkev a celer, uvařené poté nakrájíme na malé kostky, smícháme s měkkou čočkou. Uhoře stáhneme z kůže, umyjeme, namočíme do marinády a marinujeme také celou noc.

2

Vyjmeme z marinády, nakrájíme na špalíčky, osušíme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, jemně nasekanou cibuli, osmažíme, přidáme špalíčky uhoře, opečeme, potom je vyndáme z pánve a naskládáme do zapékací mísy, kde už máme uvařenou čočku. Zbylým máslem čočku polijeme. Připravenou mísu nložíme do předehřáté trouby a zapékáme přibližně 15 minut. Poté vytáhneme z trouby a porcujeme na mělké talíře.

3

Marináda: Do nádoby nalijeme víno, olej, přidáme rozmarýn, kari koření a vše důkladně promícháme.

Poznámka

Podáváme teplé, posypané nasekanou petrželkou a plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept