Zapečený uhoř s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený uhoř s čočkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41025 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Čočka zelená Puy |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
2 l | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
2 kávová lžička | Kari koření |
1 dl | Olej dýňový |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 75,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná, Kari koření, Rozmarýn čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čočka zelená Puy, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Úhoř říční, Olej dýňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený uhoř s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku namočíme do vody na celou noc. Druhý den ji v té samé vodě uvaříme do měkka a vsypeme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme pepřem. Zvlášť v jiném hrnci s osolenou vodou uvaříme mrkev a celer, uvařené poté nakrájíme na malé kostky, smícháme s měkkou čočkou. Uhoře stáhneme z kůže, umyjeme, namočíme do marinády a marinujeme také celou noc. |
2 | Vyjmeme z marinády, nakrájíme na špalíčky, osušíme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, jemně nasekanou cibuli, osmažíme, přidáme špalíčky uhoře, opečeme, potom je vyndáme z pánve a naskládáme do zapékací mísy, kde už máme uvařenou čočku. Zbylým máslem čočku polijeme. Připravenou mísu nložíme do předehřáté trouby a zapékáme přibližně 15 minut. Poté vytáhneme z trouby a porcujeme na mělké talíře. |
3 | Marináda: Do nádoby nalijeme víno, olej, přidáme rozmarýn, kari koření a vše důkladně promícháme. |
Poznámka
Podáváme teplé, posypané nasekanou petrželkou a plátkem citrónu.