Recept

Slaný Filo závin se sýrem a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 41027
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Kmín celý
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl hrubozrnná
180 g Šunka uzená
180 g Sýr gouda plátky 48%
4 plátek Těsto filo
1 ks Vejce slepičí
krém
100 g Máslo pomazánkové
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
150 g Sýr matador smetanový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 541kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 31 g
46% Sodík 918 mg
32% Bílkoviny 18 g

Slaný Filo závin se sýrem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme krém: do mísy vložíme smetanový sýr, pomazánkové máslo, sůl, pepř a smetanu. Vše vyšleháme elektrickou metlou do lehkého krému. Červenou sladkou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé kostičky, které zamícháme do krému.

2

4 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme rozpuštěným máslem a poskládáme na sebe.

3

Na poslední plát položíme plátky šunky, na něj tenké plátky tvrdého sýra. Doprostřed po celé délce klademe vrstvu krému.

4

Volné koncové okraje (asi 2,5 cm) těsta přehneme a těsto zavineme do závinu. Položíme ho na plech s pečicím papírem tak, aby spojení těsta bylo vespod. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Posypeme kmínem a hrubou solí, pečeme přibližně 15 minut do zlatova.

5

Upečený závin necháme vychladnout, poté ho nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept