Recept

Zapečené lososí filety se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41033

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Fazolové lusky zelené
1 kg Filety z lososa atlantického
2 kávová lžička Kari koření
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 294kJ
2% Sacharidy 7 g
55% Tuky 41 g
21% Sodík 413 mg
66% Bílkoviny 37 g

Zapečené lososí filety se slaninou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na tenké pásky, vložíme na pánev, osmažíme, přidáme nakrájené zelené fazolky, sůl, pepř, zalijeme vínem, podusíme do vypaření vína a změknutí fazolek, vše vlijeme do zapékací mísy.

2

Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme kari koření a umyté, naporcované lososí filety z obou stran opečeme. Porce naskládáme do zapékací mísy na zelené fazolky, pokapeme šťávou z citrónu, posypeme oreganem a vložíme do horké trouby zapéct přibližně na 8 minut.

Poznámka

Filety servírujeme teplé na ohřátém talíři, posypané drobně nasekaným pórkem a plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept