Zapečené lososí filety se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lososí filety se slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41033 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Fazolové lusky zelené |
1 kg | Filety z lososa atlantického |
2 kávová lžička | Kari koření |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 269,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 596,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Kari koření, Oregano sušené, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z lososa atlantického nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lososí filety se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na tenké pásky, vložíme na pánev, osmažíme, přidáme nakrájené zelené fazolky, sůl, pepř, zalijeme vínem, podusíme do vypaření vína a změknutí fazolek, vše vlijeme do zapékací mísy. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme kari koření a umyté, naporcované lososí filety z obou stran opečeme. Porce naskládáme do zapékací mísy na zelené fazolky, pokapeme šťávou z citrónu, posypeme oreganem a vložíme do horké trouby zapéct přibližně na 8 minut. |
Poznámka
Filety servírujeme teplé na ohřátém talíři, posypané drobně nasekaným pórkem a plátkem citrónu.