Jagerské plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jagerské plátky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej rostlinný |
200 g | Párky Frankfurtské |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno červené |
3 dl | Voda pitná |
400 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 278,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 15,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jagerské plátky postup přípravy receptu:
1 | Z kýty nařežeme plátky, naklepeme, nasolíme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple. |
2 | Do výpeku vmícháme protlak, koření, podlijeme polovinou vína, vrátíme zpět maso, zakryté pozvolna dusíme do měkka. Mezitím v pánvi na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme kmín, sůl, zelí, zbytek vína a dusíme vše do měkka. |
3 | Na jiné pánvi vyškvaříme slaninu na kostičky a na ní opečeme párek, nakrájený na kolečka. |
4 | Podáváme vždy plátek masa zalitý šťávou, na něj navršíme část opečených párků, přidáme dušené zelí. |