Jednoduchý recept

Hovězí řízky s houbami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41036

Ingredience

400 g Brambory vařené
100 g Cibule
150 g Houby čerstvé
600 g Hovězí kýta
3 g Kmín celý
25 g Mouka pšeničná hladká
60 g Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
8% Sacharidy 30 g
44% Tuky 33 g
65% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Hovězí řízky s houbami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a houby na plátečky.

2

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Řízky vyndáme, vyskládáme do pekáčku, na olej v pánvi nasypeme cibuli s houbami, okmínujeme a podusíme. Když se voda z hub odpaří, zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme do pekáčku. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

3

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept