Linecký dortíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecký dortíček
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4104 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 190,1mg |
Draslík | 28,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linecký dortíček postup přípravy receptu:
1 | Cukry, máslo, mouku a vejce smícháme v hladké těsto. |
2 | Poté rozdělíme na dvě stejné části, přikryjeme utěrkou a dáme na chvíli uležet do lednice. |
3 | Přpravíme krém - do hrnce nalijeme mléko, postupně přidáváme žloutky a za stálého míchání přisypeme mouku. |
4 | Mícháme a zahříváme asi 3 minuty, necháme poté vychladnout. |
5 | Koláčovou formu vymažeme olejem, první polovinu těsta rozválíme a vložíme do formy. |
6 | Prsty vytvoříme vyšší okraje, nalijeme vychladlý krém a ze zbylého těsta vyválíme placku, kterou položíme na krém a propícháme vidličkou. |
7 | Dort dáme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut, poté necháme vychadnut a pocukrujeme. |