Hovězí jazyk smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk smažený
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
600 g | Hovězí jazyk |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Omáčka cikánská |
100 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 258,2mg |
Draslík | 536,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí jazyk, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Omáčka cikánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk smažený postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě do měkka. Vaření jazyku trvá přibližně hodinu. Následně ho oloupeme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme máslo, řízečky v něm usmažíme do zlatova. |
2 | Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo trojobalu můžeme použít i těstíčko.