Jednoduchý recept

Hovězí jazyk smažený

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 41043
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Chléb konzumní
600 g Hovězí jazyk
60 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Omáčka cikánská
100 g Strouhanka
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 803kJ
16% Sacharidy 59 g
43% Tuky 32 g
40% Sodík 799 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí jazyk smažený postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě do měkka. Vaření jazyku trvá přibližně hodinu. Následně ho oloupeme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme máslo, řízečky v něm usmažíme do zlatova.

2

Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo trojobalu můžeme použít i těstíčko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept