Jednoduchý recept

Pikantní karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41044
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
600 g Maso mleté - mix
1 špetka Muškátový květ
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,010 kcal
Kilojoule 4 227kJ
5% Sacharidy 16 g
129% Tuky 97 g
15% Sodík 295 mg
35% Bílkoviny 20 g

Pikantní karbanátky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté maso s mlékem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou petrželkou, vejcem, majoránkou, muškátovým květem, solí a pepřem.

2

V pánvi na másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a vmícháme ji do masové směsi. Vše dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Opékáme je na pánvi na oleji po obou stranách.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Poznámka

Karbanátky můžeme upéct i na plechu v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept