Recept

Karbanátky ve smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41049

Ingredience

400 g Hovězí maso mleté
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
smetanová omáčka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
3% Sacharidy 10 g
47% Tuky 35 g
14% Sodík 277 mg
46% Bílkoviny 26 g

Karbanátky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté maso se smetanou, strouhankou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků.

2

Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na zpěněném másle a vyjmeme.

3

Do výpeku vsypeme hladkou mouku, přidáme mletou papriku, zamícháme a přilijeme rozmíchanou smetanu. Omáčku necháme přejít varem, osolíme a opepříme.

4

Karbanátky vložíme do omáčky a zvolna chvíli podusíme. Při podávání ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept