Recept

Pečený pstruh se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 41050
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Baby špenát
20 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Pstruh
2 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 367kJ
5% Sacharidy 18 g
57% Tuky 43 g
24% Sodík 472 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pečený pstruh se špenátem postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme, nakrájíme na drobné kostky, v pánvi s rozehřátým olejem spolu nakrájeným česnekem restujeme 2 minuty. Přidáme nastrouhaný celer, zalijeme vínem, přimícháme nakrájený špenát, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a podusíme do změknutí špenátu.

2

Pstruha očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě, po délce rozřízneme na dvě poloviny, které z obou stran potřeme máslem, osolíme, opepříme, jemně obalíme ve hladké mouce a opečeme v pánvi s rozpáleným máslem.

3

Upečenou rybu položíme na oválný talíř, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme oreganem a přidáme připravený špenát.

Poznámka

Pstruha servírujeme teplého na vyhřátém talíři, přidáme ještě nakrájená rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept