Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným
Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 41054 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
náplň | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Kapusta růžičková |
250 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Gouda 45% |
400 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 66,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným postup přípravy receptu:
1 | Uzené vařené maso pokrájíme na drobné kostičky. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a povaříme v 1/2 litru osolené vody 5 - 7 minut. Pak kapustu scedíme a necháme okapat. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené maso, růžičkovou kapustu, ochutíme černým pepřem a krátce vše osmažíme. Směs necháme vychladnout. |
2 | Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na jejich střed položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme k sobě. |
3 | Takto připravíme minimálně 8 porcí. Připravené pirohy poklademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem a posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 minut. |
Poznámka
Pirohy podáváme teplé.