Pirohy s kuřecím masem a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy s kuřecím masem a hrozinkami
Pirohy s kuřecím masem a hrozinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41056 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
450 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
120 g | Olivy černé |
80 g | Olivy zelené |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
těsto | |
---|---|
250 g | Listové těsto |
80 g | Sýr Feta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 281,6mg |
Draslík | 531,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kuřecí prsa, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Listové těsto, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy s kuřecím masem a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme 2 vejce natvrdo (4 dl vody). Vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Nakládané zelené a černé olivy bez pecek pokrájíme na kroužky. V sítu promyjeme zlaté hrozinky, necháme je okapat. Omyjeme a rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a polovinu posekáme nadrobno. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak k ní přidáme rozkrájené maso a krátce, asi 2 - 3 minuty restujeme. Maso ochutíme bílým pepřem, chilli a solí (1 - 1,5 lžičky), přidáme olivy, vajíčka a směs promícháme. Pak ji necháme vychladnout. |
2 | Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru přibližně 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na střed těsta položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a přitiskneme k sobě. |
3 | Takto připravíme ostatní pirohy. Poklademe je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem Feta. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 - 25 minut. |
Poznámka
Pirohy podáváme teplé.