Jednoduchý recept

Sekaná z těstovin a jehněčího

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 41057
Kategorie: Sekaná

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
225 g Jehněčí maso mleté
0,5 ks Lilek
15 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Fusilli
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
14% Sacharidy 52 g
30% Tuky 23 g
14% Sodík 286 mg
37% Bílkoviny 21 g

Sekaná z těstovin a jehněčího postup přípravy receptu:

1

Do pekáče vložíme máslo, necháme v mikrovlné troubě roztéci, dno a boky pekáče vymažeme rozpuštěným máslem.

2

Lilek posekáme, dáme ho do cedníku a necháme odpočinout 20 minut, poté ho opláchneme vodou a osušíme.

3

Těstoviny vložíme do misky, přidáme trochu soli, vroucí vodu, přiklopíme a vaříme po dobu 8 minut na nejvyšší výkon. Občas zamícháme, poté necháme přikryté pár minut stát.

4

Do další misky umístíme olej, mleté jehněčí maso a nasekanou cibuli, přikryté pečeme na nejvyšší výkon 2 minuty.

5

Masové hrudky rozmačkáme, přidáme nasekanou papriku, rozetřený česnek, oregano a lilek. Přikryté pečeme na nejvyšší výkon 5 minut, v polovině pečení promícháme.

6

Těstoviny necháme okapat, přidáme i se smetanou a vejci k jehněčímu, osolíme, opepříme, vše vložíme do pekáče a upěchujeme.

7

Pečeme 10 minut na střední výkon.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept