Jednoduchý recept

Dušené kořeněné zelí

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41058

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
2 ks Feferony
0,5 kávová lžička Garam masala
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Rýže loupaná
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
0,3 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 165kJ
13% Sacharidy 45 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 179 mg
17% Bílkoviny 9 g

Dušené kořeněné zelí postup přípravy receptu:

1

Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření.

2

Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka.

3

Horké koření [39441]:

4

Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept