Dušené kořeněné zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kořeněné zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41058 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 226,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Feferony, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý, Zelí hlávkové bílé, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kořeněné zelí postup přípravy receptu:
1 | Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření. |
2 | Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |